Бесправна сеча на млади елови

17.06.2023

Викендов, на 10 јуни, чуварите на природата во Национален парк Шар Планина открија нелегална активност - бесправна сеча на млади елови стебла на ме

Акции за собирање на отпад

05.06.2023

Викендов беа спроведени уште две успешни акции за собирање на отпад од Планинарските клубови Шари од Гостивар, Планинарско здружение "Sytë e Sharri