Информации за НП Шар Планина

20.07.2022
НП Шар Планина зафаќа површина од 62 705 ха, а идниот економски развој и заштитата на природните вредности се дефинирани во 4 зони на заштита.

Добродојдовте во срцето на Шар Планина

13.07.2022
Постојат места на Земјата кои изобилуваат со прекрасна природа. Места полни со живот, неверојатни бои и прекрасни предели. Неоткриени места што чекаат да бидат видени, почуствувани и истражени.