МЖСПП се приклучи на акцијата за засадување на садници во близина на Боговиње

18.11.2022
Министерот за животна средина и просторно планирање Насер Нуредини, заедно со амбасадорката на Швајцарија, Н.Е. Вероник Улман, постојаниот претставник на УНДП,  Армен Григорја и градоначалникот на општина Боговиње, Бесник Емшиу, денеска, се прикл...

Потпишан Меморандум за соработка со УКИМ Факултет за шумарски науки, пејзажна архитектура и екоинженеринг

22.11.2022
Јавна Установа Национален Парк Шар Планина потпиша Меморандум за соработка со УКИМ Факултет за шумарски науки, пејзажна архитектура и екоинженеринг „Ханс Ем“